Bestuurswisseling bij Vrouw Aktief tijdens algemene jaarvergadering

https://www.mooisonenbreugel.nl/algemeen/algemeen/35818/bestuurswisseling-bij-vrouw-aktief-tijdens-algemene-jaarverga

Verslag 112 meldkamer, 23-10-2023

Presentatie door Werner van Steenveldt, Ambulance verpleegkundige & centralist meldkamer ambulance. In 2 delen werd van melding op 112 meldkamer ambulance tot en met de manier van hulpverlener door de ambulance uiteengezet. Hij begon de avond met de uitleg wat er allemaal binnenkomt in de centrale en hoe snel de acties hierop volgen, op het scherm konden we meekijken. Zowel brandweer als politie zijn hier vertegenwoordigd in noodgevallen gebeurt het weleens dat alle tegelijk ingezet moeten kunnen worden. Wanneer een melding binnenkomt op de centrale beoordeeld een centralist wat voor hulp noodzakelijk is en zet meteen actie in terwijl zij aan de telefoon is gaat de ambulance al rijden, Onderweg krijgen zij alle nodige informatie op het scherm in de ambulance te zien. Hoe de verdeling in Nederland is waar de centrales en ambulances staan, en in welk tijdstip men op de plaats van bestemming moet kunnen zijn werd op her scherm duidelijk, en hoeveel verschillende ambulances er zijn met een kenmerkend nummer van het district. De avond was zeer boeiend met een enthousiaste presentator een goede spreker. Er werden veel vragen gesteld en aandachtig geluisterd door onze leden. (90 leden ) Een presentatie die ruim 2 uur duurde en als zeer geslaagd mag worden gezien .

https://vrouwaktief.nl/fotogalerij/23-oktober-2023-112-meldkamer

Bestuur Vrouw Aktief benoemt 3 jubilarissen tot Erelid.

3 jubilarissen 1v.l.n.r. Jo Wouters, Maria Coppelmans, Thea Holl Tijdens de Jaarvergadering van Vrouw Aktief afgelopen woensdag 25 januari, werden de VA leden Jo Wouters, Maria Coppelmans en Thea Holl gehuldigd vanwege hun 50 jaar lidmaatschap van Vrouw Aktief/voorheen KVO.
Alle drie de leden werden door de voorzitter en vicevoorzitter geprezen om hun trouwe aanwezigheid bij de georganiseerde bijeenkomsten.
Voor een bestuur wat Jaarprogramma’s maakt is een mooie opkomst heel fijn.
Maar daarnaast hadden al deze drie leden de overeenkomst dat ze ook altijd heel actief zijn geweest, binnen en buiten de vereniging.
Terecht dragen zij de titel Vrouw Aktief!
Het bestuur van Vrouw Aktief was er unaniem over eens dat wij deze drie actieve dames benoemen als erelid van Vrouw Aktief v/h KVO!

Geslaagde Kerstviering van Vrouw Aktief in de Kapelzaal van La Sonnerie.

Het is al een jarenlange traditie bij Vrouw Aktief: in het begin van het nieuwe seizoen worden er circa 12 leden aangewezen door het bestuur die de kerstgroep voor dat jaar gaan vormen. Zij mogen de kerstavond helemaal naar eigen inzicht gaan invullen onder het motto: Kerstviering van Vrouw Aktief leden voor Vrouw Aktief leden. De enigste ‘eis’ die het bestuur heeft is dat er een goed doel aan verbonden wordt waar een collecte voor gehouden wordt op dezelfde avond. Alle kerstavonden zijn keer op keer weer een succes, zeer gezellig, heel verrassend en de opkomst is iedere keer grandioos. Zo ook dit jaar. De Vrouw Aktief kerstgroep bood haar VA leden een prachtige kerstviering aan in een mooi versierde Kapelzaal van La Sonnerie. Ontvangen met koffie of thee met snee kerstbrood en volop lekkere kerstkransjes op elke tafel. Een prachtig verhaal en gedicht werden er voorgelezen aan een muisstille zaal. Daarna mocht ieder mooie kerstwensen schrijven op feestelijke kartonnen kerstballen en sterren en deze werden in de kerstboom gehangen. Deze werden bij afloop weer uitgedeeld zodat ieder een hartelijke kerstwens ontving toen ze naar huis ging.
Verrukkelijke hapjes kwamen op iedere tafel waar volop van werd genoten. Ook dit jaar was er collecte voor een mooi goed doel: Stichting kerstpakketten actie Son en Breugel. Voor deze stichting kwam Ingeborg en ook ons eigen VA lid Maria vertellen wat zij voor vrijwilligerswerk voor deze stichting deed en vooral hoe discreet men met alle gegevens omgaat. Dat iedereen erg onder de indruk was door deze verhalen en wat men allemaal deed met het opgehaalde geld bleek uit de opbrengst van de collecte onder de aanwezigen. Er kwam het mooie bedrag van € 442,50 !! Wilt u ook uw steentje bijdragen en producten, denk aan koffie, thee, chocolaatjes, lekkers voor kinderen of zomaar iets extra’s. Tot en met 22 december kunt u uw pakketten of financiële gift afgeven van 9.30 – 16.00 uur bij de Protestantse Kerk – Zandstraat 26 Son en op 23 december nog van 9.30 – 12.00 uur. Ook kunt u uw financiële gift storten op Rabobank rek.nr. NL 80 RABO 0198 6344 39 t.n.v. Stichting kerstpakketten actie Son en Breugel
Tot slot werd middels een heuse kien, geleid door mr. Kien himself:
Jan van Gerwen, alle kerststukjes die op de tafels stonden ingezet als prijs
naast nog enkele waardebonnen.
De avond werd afgesloten door een dankwoord van de voorzitter aan deze kerstgroep voor het organiseren van deze mooi avond en dan ging iedereen langzaam richting huis of pakte nog een afzakkertje om nog wat na te praten.

Het bestuur van Vrouw Aktief wenst iedereen warme, liefdevolle, gezellige feestdagen toe en een mooi 2023 waar we met Vrouw Aktief weer volop van
gaan genieten! Tot 10 januari bij onze Nieuwjaarswandeling en Receptie!

https://vrouwaktief.nl/fotogalerij/geslaagde-kerstviering-van-vrouw-aktief-in-de-kapelzaal-van-la-sonnerie

 

Leden Vrouw Aktief verrast door bezoek van bestuursleden.

IMG2021122011391511322De coronaregels gooide in november al roet in het eten voor de Surprise Avond van Vrouw Aktief. Deze traditionele jaarlijkse avond moest dit jaar nu al voor de tweede keer geschrapt worden van het programma. Heel jammer want het Vrouw Aktief bestuur was al helemaal klaar met de invulling van deze avond.
En daarna moest het bestuur ook al snel in overleg met de Kerstgroep tot de beslissing komen om ook de traditionele, altijd druk bezochte en gezellige Kerstviering af te zeggen.
Gelukkig kon het Vrouw Aktief bestuur rekenen op begrip van de leden.
Afgelopen week zijn de bestuursleden langs de Vrouw Aktief leden gegaan met een leuke kerstattentie, gekocht bij onze lokale middenstand: een mooie kerstster van
Le Soleil en een fles Glühwein van AH met daaraan een mooi kerstkaartje met VA logo en een kerstwens en voor 2022 de hoop dat we elkaar weer snel kunnen ontmoeten. Inmiddels zijn de coronaregels zo aangescherpt dat we weer met zijn allen in lockdown zitten, net voor de feestdagen. Een familiefeest waar velen toch naar uitkijken. Het bestuur van Vrouw Aktief wenst iedereen op gepaste manier, mooie kerstdagen en goed en gezond 2022 voor allen!

Kerstattentie van Vrouw Aktief bestuur voor VA leden.

Deze week gingen enkele Vrouw Aktief bestuursleden op pad. Alle Vrouw Aktief leden werden persoonlijk bezocht allereerst om te informeren hoe het met iedereen en hun familieleden gaat. Iedereen ontving een VA kerstwens. Omdat ons 1e Lustrum feest 2 x werd uitgesteld en het Vrouw Aktief bestuur voor alle leden een lekker rood Lustrum-wijntje had om uit te delen, kregen de VA leden deze nu voor de feestdagen aangereikt.

Ieder jaar is er ook een wisselende kerstgroep die steevast een gezellige kerstavond verzorgen voor de VA leden. Deze groep maakt meestal leuke kerststukjes als decoratie op de tafels en deze worden later bezorgd bij onze oudere leden of zieken. Maar ook dit kan niet doorgaan in dit coronajaar. Daarom besloot het VA bestuur om voor alle VA leden mooie kerststukjes te laten maken en deze werden ook persoonlijk overhandigd. De reacties waren stuk voor stuk zeer positief door dit onverwachte bezoek en alles werd blij verrast aangenomen. Samen met de Vrouw Aktief leden hoopt het bestuur dat we ergens in 2021 de draad weer op kunnen pakken, want dat we elkaar missen, dat is de afgelopen week wel duidelijk geworden.

131048448 3332781416850024 319098958322143146 n 131052049 3332781373516695 6573358699679292911 n 131204958 3332781303516702 4077800250001343476 n

 

 

Bestuur van Vrouw Aktief verrast haar leden met een leuk en actief presentje!

Presentje aan de VA leden 2Normaal gesproken is het Vrouw Aktief Bestuur nu bezig met het nieuwe jaarprogramma voor haar leden. Echter nu in deze coronatijd kunnen wij eigenlijk nog niets vastleggen ondanks de laatste versoepelingen, omdat nog heel veel onzeker is op dit moment hoe e.e.a. zich hierdoor gaat ontwikkelen.

Ons uitgestelde 1e lustrum feest staat gepland op 1 oktober a.s. maar ook daarvan weten we nu niet of dit dan door mag gaan.
Wij hebben als bestuur samen vergaderd, na drie maanden, en zijn tot de conclusie gekomen dat we op dit moment nog geen activiteiten kunnen plannen, helaas.

Wel hebben we besloten, omdat we nu enkele maanden geen activiteiten hebben kunnen organiseren, dat we onze VA leden pas volgend jaar augustus om contributie vragen. Hopelijk komen we hiermee een beetje tegemoet aan de verloren activiteiten.

Tijdens de Lock Down hadden we onze VA leden al getrakteerd op de serie van de Zeven Zusters en tips van diverse websites van puzzels of muziek of musea virtueel te bezoeken. Maar daarnaast wilde het Bestuur van Vrouw Aktief nu haar leden ook nog verrassen met een leuk presentje. Na overleg is besloten om voor de VA leden een notitieblok te laten maken en een bijpassende pen allebei met het Vrouw Aktief logo.

Daarnaast vond het Vrouw Aktief Bestuur het ook een leuk idee om een wandeltocht uit te zetten door ons mooie dorp met allerlei vragen die je kunt beantwoorden indien je goed oplet, dus een leuke actieve bezigheid die je natuurlijk met meerderen kunt ondernemen om zo op ontdekkingstocht te gaan! Inmiddels zijn alle enveloppen al bezorgd bij onze Vrouw Aktief leden, dus als jullie de komende tijd actieve vrouwen door het dorp zien lopen, dan zijn die vast en zeker lid van Vrouw Aktief!

 

Presentje aan de VA leden 2  Presentje aan de VA leden 3

1e Vrouw Aktief Hap en Trap 2019

Donderdag 3 oktober was de 1e Vrouw Aktief Hap en Trap.
Enkele Vrouw Aktief leden hadden zichzelf en hun huis beschikbaar gesteld om voor een lunch te zorgen.
Door Son verdeeld, dus vandaar dat er eerst getrapt diende te worden al voor men kon gaan happen. Hierna kon er nagepraat worden in de Smidse en iedereen was vol complimenten over de heerlijke en bovenal gezellige aangeboden lunch!

Foto's

Rabobank Club Support Actie

Op dinsdagavond 22 oktober was de uitslag van de Rabobank Club Support Actie en dit jaar was de opbrengst voor Vrouw Aktief bij Rabo Clubsupport bijna verdubbeld!
Dat is een mooie bijdrage voor onze1e lustrum feest!
Alle stemmers reuze bedankt en de Rabobank bedankt voor deze actie! TOP!

Foto's

Start Vrouw Aktief Creaclupke

Het Vrouw Aktief Creaclupke is ook weer van start gegaan. Fijn dat we weer bij VA lid Marion te gast mochten zijn! Geweldige ruimte daar voor onze VA creatievelingen, bedankt Marion!
Onder leiding van Thérèse werden flessen mooi met touw omwikkeld. Kijk maar eens hoe een eenvoudig idee zo leuk kan worden. Ja met VA Creaclupke kan iedereen meedoen. Meld je dus gerust aan dan ben jij er de volgende keer ook bij!

Foto's

Vakantie

Hierbij wensen wij iedereen een hele fijne, zonnige vakantie toe en zien jullie graag terug voor het nieuwe Vrouw Aktief seizoen 2019 / 20120 op maandag 2 september om 19.45 uur bij La Sonnerie.


ontmoet

Ontmoet

ornament1

Vrouw Aktief (VA) is een organisatie voor vrouwen uit Son en omgeving. VA biedt vrouwen een ontmoetingsplaats voor persoonlijke ontplooiing en bewustwording. Rond de 140 vrouwen zijn momenteel lid van Vrouw Aktief.

ondek

Ontdek

ornament1

Vrouw Aktief maakt jaarlijks een interessant en actueel programma voor de leden. Tijdens boeiende thema avonden, gezellige bijeenkomsten of creatieve en ontspannende excursies valt altijd weer iets nieuws te ontdekken…

straal

Straal

ornament1

VA is een betrokken organisatie. De leden hebben oog voor elkaar, dat straalt ervan af. Ervaar zelf wat dat betekent…

deel

Deel

ornament1

VA-vrouwen delen interesses, ervaringen, creativiteit en gezelligheid. Leden voelen zich verbonden met elkaar en met hun omgeving. Vrouw Aktief draagt graag haar maatschappelijke betrokkenheid uit.

inspireer

Inspireer

ornament1

Ter inspiratie kunnen de leden deelnemen aan bijeenkomsten, thema avonden, cursussen en workshops.